Cookie

Afdelingen for Bæredygtig Udvikling benytter cookies. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du dette.

Kattinge Værk drives af Børne- og Ungdomsforvaltningen og er beliggende i den sydlige del af Roskilde Fjord. Omdrejningspunktet er overnatninger med klassen ude eller inde, med tid til læring, ro til fordybelse og plads til bevægelse.

Alle vores læringsforløb og friluftsaktiviteter tager udgangspunkt i Kattinge Værks unikke beliggenhed ved gammel skov og omringet af istidslandskaber med en spændende geologi.

Kattinge Værk 

Kattinge Værk lancerer en ny bookingportal på hjemmesiden www.kattingevaerk.dk den 22. oktober 2018. Her kan  du fremover selv direkte booke koloniophold med overnatning. Vores pædagogiske medarbejdere tilbyder både i forbindelse med koloniophold og endagsbesøg gratis undervisningsforløb.

I en periode indtil den nye bookingportal er endelig på plads, er det ikke som hidtil, muligt at booke undervisningsforløb på www.groen.kk.dk.

I stedet skal du kontakte en af vores pædagogiske medarbejdere pr. mail:

  • Friluftvejleder Lars Trydeman Højrup, e-mail: J21U@kk.dk
  • Naturvejleder Jakob Poll, e-mail: G41H@kk.dk

Lars eller Jakob vil efterfølgende kontakte  dig, så husk at skrive tydeligt hvornår/hvordan de bedst kan få fat i dig.

Husk inden du kontakter vores pædagogiske medarbejdere for aftale om undervisningsforløb, at sikre dig, at der er plads på Kattinge Værk på www.kattingevaerk.dk.

Nedenfor kan du se en nærmere beskrivelse af de undervisningstilbud, vi udbyder på Kattinge Værk. Bemærk at teksten i en overgangsperiode er præget af små unøjagtigheder. Vi arbejder på at revidere opslaget.

BELIGGENHED: Boserupvej 150, 4000 Roskilde

Terrænet på Kattinge Værk er smukt kuperet og gennemskæres af en ås. Det ligger direkte ned til fjord og sø med et rigt fugleliv. En stor del af området er dækket af skov, men der er også åbne arealer med plads til fx boldlege. Desuden ligger der en stor gammel frugtplantage.

BOOKING AF KATTINGE VÆRK:
Ophold på Kattinge Værk tager udgangspunkt i, at en eller flere klasser overnatter inde og/eller i sommerhalvåret ude på lejrpladsen.

Hvis du ønsker at booke Kattinge Værk, er det første, du skal tage stilling til, derfor hvornår, hvordan og hvor længe du vil overnatte. I første omgang har vi åbnet for booking af forløb med to overnatninger, men forløb af anden varighed kan også aftales. Læs mere om overnatningsmulighederne her.

Herefter skal du tage stilling til indholdet af opholdet. Vi har udarbejdet en række forslag til faglige temaer, men er i øvrigt åbne for dialog om, hvad I tænker at bruge opholdet til.

FORDYBELSESCAMPS:
Kattinge Værk er ideelt til faglige fordybelsescamps. En fordybelsescamp giver mulighed for:

Ro til læring
Tid til fordybelse
Plads til bevægelse
Læreplaner hands-on

Fordybelsescamps kan fx tage udgangspunkt i et hovedtema og vekselvirke mellem faglig og tværfaglig læring. bevægelse, friluftsliv, madlavning og ekskursioner til nærområdet, med et bestemt læringsperspektiv for øje.

Kattinge Værks pædagogiske medarbejdere tilrettelægger og gennemfører gratis lærings- og friluftsaktiviteter i tæt samarbejde med klassens lærere og pædagoger. Vi har derudover kontakt til et netværk af eksterne formidlere, som kan bookes til specifikke aktiviteter. Kattinge Værk har desuden en del grej, fx kanoer og kajakker, som både kan inddrages som en integreret del af et fagligt forløb, men også kan bruges som en selvstændig friluftsaktivitet.

Alt efter årstid, og hvad der er til rådighed af grej og formidlere i den pågældende periode, kan vi skræddersy et forløb for jer. Nedenfor har vi udarbejdet et inspirationskatalog med temaer og ideer til aktiviteter og potentielle læringsmål.

Har du spørgsmål eller ønsker til læringsforløb, så kontakt Kattinge Værk på tlf. 51 52 47 35 eller mail Anjali@kk.dk.INSPIRATION TIL AKTIVITETER:

<a target="_blank" href="https://www.groen.kk.dk/alt-om-os/kattinge-vaerk/fjorden-fuglen-og-landskabet">Fjorden, fuglen og landskabet</a>
Under temaet ”Fjorden, fuglen og landskabet” får eleverne mulighed for at fordybe sig i Roskilde Fjords plante- og dyreliv.
<a target="_blank" href="https://www.groen.kk.dk/alt-om-os/kattinge-vaerk/friluftsliv">Friluftsliv</a>
Udover vores basis friluftsaktiviteter tilbyder Kattinge Værk et friluftstema, der er fokuseret omkring den idrætsfaglige del af friluftsliv.
<a target="_blank" href="https://www.groen.kk.dk/alt-om-os/kattinge-vaerk/lejrliv">Lejrliv</a>
Et af Kattinge Værks formål er at give Københavns børn og unge praktiske redskaber til at begå sig i naturen.
<a target="_blank" href="https://www.groen.kk.dk/alt-om-os/kattinge-vaerk/trivsel-og-samarbejde">Trivsel og samarbejde</a>
Det kan være en god idé at komme væk fra hverdagens faste rammer for at få løsnet op for hårdknuder og fastlåste reaktionsmønstre i klassen.
<a target="_blank" href="https://www.groen.kk.dk/alt-om-os/kattinge-vaerk/valgfrit-forloeb">Valgfri forløb</a>
Har du selv en idé til et tema eller et forløb, som du kunne tænke dig at arbejde med?
<a target="_blank" href="https://www.groen.kk.dk/alt-om-os/kattinge-vaerk/vikinger">Vikinger</a>
Et praktisk tema om livet i vikingetiden, hvor eleverne får indblik i børnenes hverdag, kunsthåndværk og madlavning.


EKSKURSIONER I NÆROMRÅDET:
Læringsforløb kan kombineres med ekskursioner i nærområdet. Som eksempel kan nævnes:

  • Boserup Skov, der er nabo til Kattinge Værk. Læs mere om skoven her
  • Slusehus med fisketrappe, der er nabo til Kattinge Værk
  • Caminovandring på Skjoldungestien, læs mere på www.nationalparkskjoldungernesland.dk
  • Ture med overnatning langs Roskilde Fjord eller Isefjord, fx i kano, på gåben eller cykel. Download kort over overnatningssteder her
  • Roskilde by, fx besøg på Vikingeskibsmuseet, læs mere på www.visitroskilde.dk
  • Sagnlandet i Lejre, læs mere på www.sagnlandet.dk

 

Kontaktperson:

Anja Liebermann
Anja Liebermann
Projektleder for Kattinge Værk
26 30 43 59
Anette Hvidberg Velk
Anette Hvidberg Velk
Kommunikation og bygninger
24 64 05 70
Jakob Poll
Jakob Poll
Pædagogisk medarbejder
40 48 62 39
Lars Trydeman Højrup
Lars Trydeman Højrup
Pædagogisk medarbejder
24 46 31 72