Cookie

Afdelingen for Bæredygtig Udvikling benytter cookies. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du dette.

Lær om madspild i madkundskab

Madspild

”Madspild” er et forløb, der sætter fokus på, at nedbringe mængden af madspild i husholdningen.

Materialet indeholder baggrundsviden og analyseredskaber til at forstå madkundskabsfaglige spørgsmål som:

Hvad er madspild?

Hvorfor skal jeg mindske madspild?

Hvornår er madvarer for gamle, og hvornår kan de spises?

Og hvordan kan jeg mindske madspildet i hjemmet?

Eleverne lærer gennem materialet om madspild og dets årsager, de arbejder med at navigere i fødevarers datomærkninger og de finder praktiske råd til, hvordan man kan nedbringe madspildet i hjemmet.

Materialet består af en introduktion til emnet madspild og to øvelser, som eleverne skal lave derhjemme. Øvelserne indeholder praktiske gode råd til, hvordan eleverne kan undgå madspild hjemme.

Eleverne lærer om datomærkninger, de arbejder med at indrette deres eget køleskab, så det bliver lettere at mindske madspild, og de kan undersøge, hvilke type ”madspilder” deres egen familie er.

Ved at arbejde med familiens eget madspild i hjemmet, kan eleverne tage tips og gode råd med hjem, som kan hjælpe familien til at undgå at skulle smide så meget mad ud.

Materialet består af en elevvejledning og en lærervejledning:

Elevvejledning

Lærervejledning

Materialet er udarbejdet af Københavns Kommune i forbindelse med kampagnen SPIS DET HELE.