Afdelingen for Bæredygtig Udvikling

Naturværkstedet ved Christianshavns ydre voldgrav danner med det økologiske demonstrationshus og 7000 kvadratmeter grund ramme om et helt særligt besøgs- og formidlingssted målrettet Københavns Kommunes daginstitutioner.


det økologiske hus på Naturværkstedet Kløvermarken

BELIGGENHED
Kløvermarksvej 511, 2300 København S

AKTIVITETER

Der tilbydes året rundt et hav af aktiviteter på Naturværkstedet Kløvermarken for 0-6 årige, samt kompetenceudvikling for pædagogisk personale. Vi tilrettelægger gerne særlige arrangementer og aktiviteter til institutioner med særlige ønsker, og nedenfor kan du finde de nødvendige kontaktinformationer. Der skal inden besøg altid laves en aftale via bookingsystemet på hjemmesiden her eller pr mail og telefon.

Ønsker du en samlet oversigt over tilbud til institutioner tryk HER

ÅBENT HUS
Naturværkstedet Kløvermarken er i hverdage forbeholdt byens institutioner, men vi afholder flere gange om året åbent hus for familier og andre interesserede. Følg med på Facebooksiden og se kommende arrangementer: https://www.facebook.com/profile.php?id=100057520386415


FACILITETER 

Det økologiske demonstrationshus
Det økologiske demonstrationshus er bygget af genbrugsmaterialer med bæredygtig isolering og forsynet med solpaneler til varmt vandforsyning, samt vindmølle og solceller til elproduktion. Der er græstag. Huset indeholder: Et stort opholdsrum der kan bruges til møder, kurser, som spisestue eller som formidlingsramme for en børnegruppe. Der er brændeovn, udestue og et hyggeligt lille køkken.

Naturværkstedets have

Området på en verden af muligheder for oplevelser og læring om menneskets og naturens samspil og økologi, og er er i stor udstrækning inspireret af Permakultur. Haven består af en række små læringsmiljø, hvori planlagte aktiviteter gennemføres:


Udekøkkenet - her kan vi med overdækket bålplads og støbejernskomfur, lave lækre smagsprøver med områdets råvarer. Vi har grej til al slags madlavning, som efter forespørgsel kan lånes ud til aktiviteter på egen hånd.

Vandværkstedet - er rammen for mange af vores scienceaktiviter med vand som omdrejningspunkt. Der vandpumpe, vandbaner, sand, vandbord og en svedehytte det anvendes om vinteren. Her kan børnene lege og eksperimentere med hældning, konstruktion, vandets tilstandsformer, og meget mere.

Vikingelandsbyen - danner en kulturhistorisk ramme for formidling af sen jernalder, hvor rolleleg, madlavning og håndværk giver børnene erfaringer med at leve af lokale råvarer, med simple redskaber med fælles indsats. Der er desuden små shelters hvor små børn kan sove lur i sommerhalvåret.

Sneglefarmen - et lille hyggeligt skovområde danner ramme for sneglefarmen, som består af en stor nedgravet trækasse med hegn, hvor Vinbjergsnegle lever og formerer sig. På den måde kan helt små børn sanse og undersøge de slimede snegle og deres livscyklus.

Derudover er arealet er bl.a. anlagt med:

  • klatrelegeplads
  • højbede
  • krydderurtespiral
  • regnvandssø
  • brombærtunnel
  • kompostbeholdere
  • kvashegn
  • bålpladser
  • ler-pizzaovn
  • formidlingsrum
  • shelters til middagslur
  • høns og kyllinger



Oversigt over kommende aktiviteter:

 

Februar og Marts:

-Børnene er med til at bygge bålet op for starten, og slutter med at lave grød, af korn de selv har valset.
-Omkring bålet læser vi historie for og i dialog med børnene
-Vi går sammen på jagt efter spor og vilde fugle på området, og lærer enkelte fuglenavne at kende.
for vuggestuer. Gennem sang og leg laver vi musik i naturen

 

April:

I hele maj laver vi særlige krible-krable aktiviteter på Naturværkstedet Kløvermarken. Dagens indhold og tema aftales med institutionen.
- Genbrugsplads. Børnene leger med roller og får indflydelse på legens indhold.
Kom og besøg vores sneglefarm! Vi skal også selv på jagt efter snegle og kommer ind på, hvor de bor.
Vi skal kigge på billerne i alle deres stadier og undersøge hvordan de lever deres billeliv.
Børnene finder ud af, hvad det vil sige at være en rigtig heks, da Naturværkstedet er kommet i besiddelse af en meget særlig kuffert.
Science i børnehøjde, hvor der eksperimenteres med vand i bevægelse og konstruktion af vandbaner.


Kontaktpersoner:

Frank Olesen
Frank Olesen
Teamleder, Børn, Natur og Miljø
27 77 02 94
Pernille Humlegaard Tonnesen
Pernille Hummelgaard Tonnesen
Naturformidler
29 64 22 02
Sanni Maria Pedersen Korsgaard
Sanni Maria Pedersen Korsgaard
Naturformidler / Pædagogisk medarbejder
51 53 77 78