Cookie

Afdelingen for Bæredygtig Udvikling benytter cookies. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du dette.

FNs 17 verdensmål kaldes den mest ambitiøse bæredygtige dagsorden nogensinde. Målene skal frem mod 2030 sikre en bæredygtig udvikling for alle mennesker, alle steder i verden. Målene forpligter blandt andet FNs lande til at afskaffe sult og fattigdom, sikre god uddannelse til alle, skabe bæredygtige energi- og transportløsninger, sikre en ansvarlig produktion og forbrug og passe på vores natur og klima.

Verdensmålsskolen 

Hvis vi skal nå i mål med den omfattende dagsorden, skal alle engageres og hjælpe udviklingen på vej. Derfor udbyder Verdensmålsskolen i Afdelingen for Bæredygtig Udvikling en lang række undervisningsforløb, der tager sit afsæt i FNs verdensmål for bæredygtig udvikling. Nedenfor kan du finde og booke Verdensmålsskolens forløb.

Verdensmålsskolens aktiviteter:

Tag med rundt på Kastellet og få indblik i FNs 17 Verdensmål og Kastellets unikke kulturhistorie gennem dialog og sjove aktiviteter.
Tag på klimarejse i ZOO og bliv klogere på, hvilke dyr der er truede af klimaforandringer, og hvad vi kan gøre ved det.
Debatskabende dialogbaseret undervisning i en event form, hvor alle FN's Verdensmål er i fokus.
Eleverne fra udskolingen får et indblik i alle FN’s 17 Verdensmål for Bæredygtig Udvikling et sted i byen
Få indblik i FNs 17 Verdensmål med næsehornet som konkret case og via sjove aktiviteter i Søndermarken.

 

 

 Om Verdensmålsskolen

Vi arbejder for og med FN’s 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling ved at koble en lokal samfundsforståelse hos børn og unge med en global forståelse af verden.

Undervisningen i verdensmålene har til formål at vise, hvordan både børn, unge og voksne er en del af byen og naturens udvikling. Aktiviteterne tager udgangspunkt i elevernes udviklingstrin gennem det velkendte og det nære miljø, de omgives med, og bygger videre på det.

Gennem inddragelse, viden og konkrete hands-on aktiviteter omsætter Verdensmålsskolen svære og komplekse emner, så det bliver forståeligt for vores målgrupper.

Aktiviteterne lægger dermed op til, at børn og elever bliver vejledt og inspireret til at se, hvordan de selv kan gøre en forskel.

Tilgangen til undervisningen er optimisme, ærlighed og de gode historier gennem inddragende undervisning, og eleverne er i direkte dialog med underviseren.

Du kan finde inspiration på Verdensmålsskolens Youtube-kanal.

 

Verdenstimen 2021:


I forbindelse med Verdenstimen 2021 på Københavns Rådhus afholdes en række Verdenstimen 2021-forløb med forskellige verdensmåls-temaer. Alle forløb afvikles i efteråret (september-oktober) og afrundes på Københavns Rådhus den. 26. oktober til den officielle Verdenstimen-event, hvor eleverne skal fremvise resultaterne af undervisningen.

<image mediaid="{FF3DA3B2-4B2C-4F4F-8E7E-79BDDB5477E7}" mediapath="/Images/Nyheder/Verdenstimen/Verdenstimen unit" src="~/media/Images/Nyheder/Verdenstimen/Verdenstimen unit.ashx" />

Verdenstimen

Den 26.. oktober 2021 afholdtes Verdenstimen på Rådhuset, hvor man som lærer kunne få ny inspiration til sin undervisning.

Kontaktpersoner:

Martin Keller
Martin Keller
Verdensmålskonsulent
51 35 74 38