Cookie

Afdelingen for Bæredygtig Udvikling benytter cookies. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du dette.

Den Bæredygtige Generation Undersøger er en årlig udfordring til Københavns folkeskoler og kommunale dagtilbud om at undersøge et bestemt ressource- og affaldsproblem og foreslå lokale løsninger.

Den Bæredygtige Generation Undersøger

Målgruppe: 4. – 10. klasse
Fag
: Natur/teknologi, fysik/kemi, geografi og biologi. Evt. tværfagligt med dansk og/eller samfundsfag.

Hvis du tilmelder din klasse Den Bæredygtige Generation Undersøger 2017, vil eleverne få et vigtigt indblik i et af vor tids mest betydningsfulde materialer. Eleverne kan være med til at finde løsningsforslag til, hvordan vi sammen kan bruge, genbruge, indsamle og genanvende plastikken på en bæredygtig måde og bevare de værdifulde ressourcer, i stedet for at plastikken ender på forbrændingsanlægget eller i naturen til fare for dyr og mennesker.

Afdelingen for Bæredygtig Udvikling i Københavns Kommune har i samarbejde med Københavns Teknik- og Miljøforvaltning, NGO’en Plastic Change og brancheorganisationen Plastindustrien udviklet et innovativt læringsforløb for kommunens 4. – 10. klasser i efteråret 2017, der afsluttes ved en stor event i Nordisk Films biograf Imperial. Her skal elevernes løsningsforslag præsenteres for højtkvalificerede dommere, som udnævner en vinder af konkurrencen. Eleverne kan vinde fede præmier til klassen. Der vil være to separate konkurrencer for mellemtrin og udskoling med forskellige udfordringer, bedømmelseskriterier og undervisningsforløb.

Se mere ang. udfordring, konkurrence og undervisningsforløb under henholdsvis mellemtrin eller udskoling nedenfor.

EVENT-INFO:

Dato:                 Tirsdag den 28. november 2017

Tid:                    9:30-14:00

Hvor:                 Imperial Biograf, Ved Vesterport 4

PRAKTISK INFORMATION:
Det endelige undervisningsmateriale med links, bedømmelseskriterier, fællesfaglig procesbeskrivelse osv. vil blive sendt ud til alle tilmeldte klasser/lærere inden mandag d. 19. juni 2017.  Fra denne dato vil det også være muligt at tilmelde sig de forskellige formidlingstilbud beskrevet i bookingmaterialet.

TIDSPLAN FOR AFVIKLING AF VORES FORMIDLINGSTILBUD:

Mellemtrin: Fra start oktober til midt november 2017

Udskoling: Fra start september til start oktober 2017 (film/storyboard skal indsendes senest torsdag d. 12. oktober, for at der er tid til bedømmelse, udvælgelse og færdig filmproduktion til finalen).

Booking af Den Bæredygtige Generation Undersøger – Plastik skal ske senest fredag d. 18. august 2017.

Spørgsmål angående Den Bæredygtige Generation Undersøger kan rettes til Jakob Poll på mail G41H@buf.kk.dk eller på telefon 40 48 62 39.

<image mediaid="{6D4EBEC5-EF7C-4003-9206-9E4055D0189C}" mediapath="/Images/Units til forloeb/Team BAR/DBGU/Mellemtrin stor unit" src="~/media/Images/Units til forloeb/Team BAR/DBGU/Mellemtrin stor unit.ashx" />

Mellemtrin: 4.-6. klasse

Læs mere om udfordringen "Sortering og genanvendelse af plastik" til mellemtrinnet. Læs mere

<image mediaid="{36DA210F-5E81-49F2-B378-156629EFE1E0}" mediapath="/Images/Units til forloeb/Team BAR/DBGU/Udskoling stor unit" src="~/media/Images/Units til forloeb/Team BAR/DBGU/Udskoling stor unit.ashx" />

Udskoling: 7.-10. klasse

Læs mere om udfordringen "Plastik i havet" til udskolingen. Læs mere

Den Bæredygtige Generation Undersøger i 2016:
I 2016 var temaet ”Emballage- og madspild” og eventen blev afholdt på Hotel- og Restaurantskolen. Ca. 500 elever og børnehavebørn deltog med flotte præsentationer og løsningsforslag, der omhandlede en affaldsfri madpakke og kompost af madaffald. Derudover deltog eleverne i spændende workshops med undervisere fra Københavns Naturskole og elever fra Hotel- og Restaurantskolen.

Du kan se en lille film fra eventen i 2016 her.

Kontaktperson:

Jakob Poll
Jakob Poll
Projektmedarbejder
40 48 62 39