Afdelingen for Bæredygtig Udvikling

Endagsforløb på Kattinge Værk (Uge 45-11)

Faglige camps

 

Éndagsforløb på Kattinge Værk
I vinterperioden (Uge 45-11) tilbyder vi gratis endagsforløb på Kattinge Værk. Vores endagsforløb starter ca. kl. 9:30 og slutter ca. kl. 14:00.

Vi tilpasser forløbene, så det passer med jeres bustider. Alle endagsforløb foregår udendørs og tager udgangspunkt i årstiden og Kattinge Værks unikke natur eller den omkringliggende natur som Roskilde Fjord og Boserup Skov.  

 

Indhold
Udover de naturfaglige eller idrætsfaglige læringsmål, der dækkes i de enkelte forløb, vil alle endagsforløb indeholde forskellige samarbejdselementer. Vi lægger vægt på den sanselige og taktile læring, hvor eleverne også bliver udfordret på det fysiske. Alle vores endagsforløb tager udgangspunkt i FN’s 17 verdensmål og disse vil blive nævnt eller diskuteret, hvor det giver mening. 

Kontakt gerne vores undervisere i forhold til spørgsmål eller specifikke ønsker for dagen. Tænker du at endagsforløbet skal indgå, som en del af et undervisningsforløb på skolen, vil vi gerne vide dette på forhånd, så vi kan tilpasse øvelser eller oplæg til elevernes forhåndsviden. 


Aktiviteter:

Bliv udfordret gennem fysisk aktivitet og teamsamarbejde i naturen på og omkring Kattinge Værk. En dag med fuld fart på, fysisk udfoldelse og samarbejde.
Vi sanker brænde i skoven, ser på forskellige træsorters egenskaber og bruger vores dejlige bål og gløder til lækre smagsprøver.
(FULDT BOOKET) Vi undersøger dyrenes levesteder og levevilkår i skoven og ved fjorden omkring Kattinge Værk om vinteren og i det tidlige forår.
Vi starter med at kigge på udstoppede fugle og herefter går vi med kikkerter ud til fjorden, i skoven og til Kattinge Søs fugletårn.
(FULDT BOOKET) Vi skal blandt andet høre julehistorier, lave smagsprøver over bål og i skoven og finde naturmaterialer til juledekorationer.
En dag med sjov og udfordring, teknik, balance og fart i skoven omkring Kattinge Værk.
En kombination af cykling på mountainbike i skoven og finde orienteringsposter på kort.
En dag med fysisk udfordring og tekniske færdigheder i naturen på og omkring Kattinge Værk.
(FULDT BOOKET) Vi går på svampejagt i Boserup Skov, som har et rigt liv af mange forskellige typer svampe.

Kontakt

Jakob Poll
Jakob Poll
Pædagogisk medarbejder
40 48 62 39
Lars Trydeman Højrup
Lars Trydeman Højrup
Pædagogisk medarbejder
24 46 31 72

Se også

Kattinge Værk
Naturkolonierne består af tre kolonier, der alle ligger naturskønt og med rig mulighed for spændende og lærerige aktiviteter
Kattinge Værk
Kattinge Værk ligger 6 km vest for Roskilde, direkte ud til Roskilde Fjord, Store Kattinge Sø og som nabo til Boserup Skov.
Svea Dan
Naturkolonien Svea Dan ligger i Dronningmølle.
Veddinge Bakker
Naturkolonien Veddinge Bakker ligger i Fårevejle i et unikt og spændende istidslandskab midt i Geopark Odsherred
Faglige camps
Uge 12-44. Mandag – fredag Ugen kan deles mellem flere klasser fra samme skole.
Vinterovernatning
Uge 46-11. Én overnatning fra man-tirsdag
Vinter
Uge 45-11. Minimum én overnatning. Selvkørende forløb. Udlån af grej